Обогатиха езерото на Сандански с екзотични птици

Обогатиха езерото на Сандански с екзотични птици | StandartNews.com

Белите лебеди и патиците в езерото в парка на град Сандански вече си имат нови „съквартиранти". Процедурата по обогатяването на фауната във водоема приключи успешно. Четири птици вече правят компания на старите обитатели от вида на пернатите. Във водата плуват две двойки екзотични птици - дървесна патица и екзотична египетска каролинка. Птиците бяха докарани в курортния град от Холандия и са дарение от Мария Каменарова-Георгиева и хотелски комплекс „Ерос" в курорта.

След като бяха пуснати от работници от звено „Озеленяване" в присъствието на любопитни граждани, малките екзотични птици побързаха да се отдалечат от брега и по двойки започнаха да опознават средата, която ще се превърне в техен дом за радост на санданчани и туристи.

Общината полага ежедневно грижи за птиците в езерото. Най-много внимание им отделя през зимата, когато водата замръзва и се налага разбиване на леда, за да могат свободно да плуват, водоемът пък се изпуска периодично, така че да не остават върху леда или на сухо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай