Обновяват зоопарка на Кюстендил

Обновяват зоопарка на Кюстендил | StandartNews.com

Предстои изграждане на нови клетки за животните в зоопарка на Кюстендил. Домовете на животните ще са съобразени с европейските норми за отглеждане на диви животни, а самият зоопарк ще бъде разширен, за да приеме и нови обитатели. Реконструкцията ще започне в края на годината. За сега местната власт е обявила обществена поръчка за изработване на подробен устройствен план за застрояване и технически инвестиционен проект за обновяване и реконструкция на местната зоологическа градина, която особено през топлите месеци се радва на висока посещаемост.

Зоопаркът в Кюстендил е създаден през 1962 г. отначало само като зоокът, а общината го стопанисва от осем години. През това време той е поддържан добре, подменено осветлението, изградени са нови алеи, които са достъпни за хора с увреждания и майки с детски колички.

Непрекъснато се проверяват мрежите и загражденията. Доста от животните са преклонна възраст, но са в добро състояние. В момента най младите обитатели са седемте бебетата на малките декоративни виетнамски прасета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай