Обновяват старозагорски квартал с над 6 млн. лв

Обновяват старозагорски квартал с над 6 млн. лв | StandartNews.com

Квартал „Самара -3 ще стане образцов, увери кметът на общината Живко Тодоров

До края на годината в кв. "Самара-3" ще бъдат вложени над 6 млн.лв и той ще стане образцов. Това обеща старозагорският градоначалник на среща с жителите на квартала в понеделник вечерта по негова инициатива. В момента тук се извършва мащабна реконструкция и разширение на канализационната и водопроводна мрежа и хората се оплакаха от силно запрашаване на въздуха, отворени шахти, кал, липса на осветление и паркоместа и на алтернативен маршрут за достъп до квартала. Кметът, екипът му и изпълнителите на ремонтните дейности от обединение "Самара 2015" отговориха подробно на всички въпроси и увериха, че качеството на работата се следи стриктно и сроковете ще бъдат спазени. Подмяната на над 6 км канализационна и 2,5 км водопроводна мрежа е почти завършена. Общата стойност на проекта е 4,750 млн.лв., осигурени от предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда – ПУДООС. До края на тази седмица ще бъде възстановено и осветлението в целия квартал. До пък ще бъдат асфалтирани всички разкопани улици, ще завърши и ремонта на тротоарите и създавaнето на нови паркоместа. Междублоковите пространства ще се оформят поетапно във времето.

"За нас е важно след приключването на проекта да имаме един хубав и модерен квартал", заяви пред съкварталците кметът Живко Тодоров, с които разговаря откровено повече от 2 часа.

"От 30 години живея в кв "Самара-3" и не помня такъв ремонт. След Йордан Капсамунов, вие сте вторият кмет, с който старозагорци се гордеят", похвали Тодоров от името н своите съкварталци Лилия Филипова.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай