Обновяват два старозагорски квартала

Обновяват два старозагорски квартала | StandartNews.com

Стара Загора. Два от най-големите старозагорски квартали - „Самара" и „Три чучура – север", ще променят изцяло своя облик през следващата година. Това стана ясно на днешното заседание на общинските съветници, които подкрепиха предложението на общинската администрация обновяването на кварталите да бъде обезпечено финансово чрез поемане на дългосрочен общински дълг. Градските старейшини дадоха съгласието си и екипът на кметът Живко Тодоров за кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от фонда на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда за модернизиране на ВиК-мрежата в кварталите „Самара 1 и 3".

Местният парламент на старозагорци гласува на първо четене и промени в Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на общината, с които се добавят допълнителни местостоянки за таксита в града.

Общинските съветници утвърдиха и предложенията на кмета за финансова подкрепа на няколко общински дружества - „Обредни дейности", Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания и „Тролейбусни превози".


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай