Обновиха зала за тенис на маса в Кюстендил

Обновиха зала за тенис на маса в Кюстендил | StandartNews.com

Зала за тенис на маса в спортния комплекс "Осогово" в Кюстендил е обновена с инвестиция от едва 2 000 лв. По повод приключването на ремонта кметът на общината Петър Паунов съобщи, че това е начало на цялостно обновление на комплекса, като първоначално залите ще бъдат обновявани отвътре, а след това и отвън. Ремонтните работи ще се извършват и със съдействието на клубовете, които ползват базата на стадиона.

"Освен че децата ще могат да тренират в обновени зали, предстои да се изработи и нова концепция със съдействието на комисията по спорт за разпределението на средствата между клубовете и базата и между самите клубове. Тези средства за издръжка на спортните клубове всяка година се увеличават", обясни Паунов.

От 6 години общината има готов проект за цялостна реконструкция на спортната база в Кюстендил на стойност около 1,8 милиона лева. В опита да се осигури външно финансиране чрез министерството на спорта ежегодно се обновява проектната готовност, но средства все още не са получени, затова се налага общината да ремонтира поне покривите със собствени средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай