Обновиха болницата в Монтана със 7 млн. лв. от Европа

Обновиха болницата в Монтана със 7 млн. лв. от Европа | StandartNews.com

МБАЛ „Д-р Стамен Илиев" в Монтана е обновена със 7 млн. лв. европейски средства. Това е станало по проект за реконструкция, обновление на базата и снабдяване с модерна апаратура за диагностика, финансиран чрез оперативната програма „Регионално развитие".

Краят на проекта обяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. С новата техника и с много добрите специалисти болницата в Монтана се превръща във високотехнологично здравно заведение, изтъкна той.
За 4 години в сградата на болницата са създадени зали за магнитно-резонансна томография, за компютърна томография, за медико-диагностична лаборатория, за ендоскопски и бронхоскопски изследвания. Доставена е нова техника – ядрено-магнитен резонанс, компютърен томограф, ренгенови апарати, система за активизиране на образите и т.н. Стойността на сградните преустройства и на модерната техника е 7 млн. лв. Така болницата в Монтана се превърна в най-модерната в Северозапада за високотехнологична диагностика на онкологични и неонкологични заболявания, обяви директорът на здравното заведение д-р Тони Тодоров.

За обновление и нова апаратура у нас през последните години са вложени 147 млн. лв., каза д-р Ваньо Шарков. Здравното министерство е отпуснало средства за обновление на АГ-сектора в болницата в Монтана, предстои изграждане на спешно приемно отделение.

И общината е била партньор на болницата в изпълнение на проекта, сподели кметът Златко Живков. Предстои по проект на общината, финансиран от програмата Интеррег, в Монтана да бъде доставено модерно оборудване за АГ отделението на болницата.

Заместник-министърът д-р Ваньо Шарков, кметът на Монтана Златко Живков и изпълнителният директор д-р Тони Тодоров откриха новите обекти в здравното заведение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай