Облекчиха трафика към Дунав мост 2 (ОБЗОР)

Облекчиха трафика към Дунав мост 2 (ОБЗОР) | StandartNews.com

Новият обходен път на Враца ще облекчи трафика към Дунав мост 2 и ще осъществи по-лесно транспортните връзки между България, Румъния и Турция. Трасето бе пуснато в експлоатация от регионалния министър Десислава Терзиева и шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков.

Инвестицията в изграждане на отсечката от близо 7 километра е 14,6 млн. лв., като средствата са осигурени по ОП "Транспорт". Трафикът през Враца е нараснал с 40% на денонощие след пускане в експлоатация на втория мост над Дунав, обясни Чайков. Именно затова и изграждането на планираната преди 28 години отсечка вече е било изключително належащо. Освен че ще улесни тежкия трафик, обходът на Враца ще направи и по-безопасни улиците на града. Правителството върна държавата в Северозапада, заяви Терзиева при откриване на трасето. То е построено от Обединение "Обход Враца", в което участват "Трейс Груп Холд" АД (София) и "Пи Ес Ай" АД (Стара Загора). Строителният надзор е осъществен от "Трафик холдинг" ЕООД. Участъкът е от изключителна важност за региона и ще стимулира икономиката на един от най-бедните райони у нас, подчерта Терзиева.

Около 18 млн. лв. от публичната инвестиционна програма на кабинета ще бъдат вложени в област Враца, като половината от тях са за подобряване на инфраструктурата, допълни още тя. Останалите средства са предвидени за подобряване на водоснабдяването и градската среда. До края на годината у нас трябва да бъдат пуснати в експлоатация близо 90 км нови пътища. Освен обхода на Враца предстои да бъдат завършени и този на Монтана, двата лота на магистрала "Марица", Лот 4 на "Струма", както и пътен възел "Българово" на "Тракия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай