Няма пари за асфалтиране на път в 5 села

Няма пари за асфалтиране на път в 5 села | StandartNews.com

Само кърпят дупките по разбитото шосе

Обещаното не е като даденото. Пет петрички села се надяваха на асфалтиран път, но се оказа, че шосето само ще бъде изкърпено. „Събрахме подписка с над 1200 подписа, внесохме я в АПИ. Гарантираха ни, че ще извършат цялостна рехабилитация на пътната отсечка. Докато ползваха шосето заради ремонта на пътя от село Рибник до Петрич, щедро обещаваха, а сега друга песен запяха", негодуват жителите на Кърналово, Старчево, Михнево, Кавракирово и Първомай.

От община Петрич ще продължат да настояват за асфалтирането на този път, но пари има единствено за изкърпването му. От АПИ в момента довършват ремонта на моста в село Кърналово, за който се похарчиха доста средства. Съоръжението бе старо, можеше да рухне. Разшириха го до 7,50 метра, има от двете страни по 1,20 метра за пешеходци. Местните хора обаче настояват за асфалтирането на пътя, който месеци наред бе единствената връзка с Македония. Готови са да протестират, ако само се изкърпи. Шосето е заприличало на лунен пейзаж, в окаяно състояние е.

„С настъпването на пролетта стопаните тръгнаха по нивите, чудят се как да заобикалят дупките. Има предпоставки за тежки катастрофи. Затова искат спешен ремонт", твърди кметът на село Кърналово – Стоян Бойчев. Дано не се стигне до протести, ние също имахме уверение от АПИ, че ще направят пълна рехабилитация на пътния участък, а не само закърпване на дупките, признаха от община Петрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай