НСОРБ се готви за отчет

НСОРБ се готви за отчет | StandartNews.com

Управителното тяло на сдружението ще заседава в края на седмицата в Несебър

Ръководството на Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ) се готви да отчете мандата си. На 27 март петък, УС на асоциацията ще обсъжда в Несебър отчетния доклад, който управата на сдружението ще представи пред общото събрание на кметовете, насрочено за месец май в Пловдив. Това съобщиха от кабинета на кмета на Разград Денчо Бояджиев, който е член на УС на НСОРБ.

На сбирката в края на седмицата градоначалниците ще коментират и проблемите, свързани с изпълнението на проекти по ОП „Околна среда". Акцент в дискусията им по темата ще е и опитът на Румъния в това направление.Дневният ред включва още и запознаване с резултатите от проучване, свързано с деинституционализацията на социалните услуги за деца и проблемите, които общините срещат при провеждането на този вид политика.

Заседанието на управителния съвет на сдружението в Несебър ще бъде предшествано от и дискусионен форум, който ще обсъжда предложенията на общинските управи за промени в системата на местното финансиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай