НПО-та се обявиха срещу антиромски митинг

НПО-та се обявиха срещу антиромски митинг | StandartNews.com

6 неправителствени организации в Сливен се обявиха срещу антиромски митинг, който се организира във вторник вечерта на площад "Хаджи Димитър".

"Призоваваме хората да не участват в тази проява, за да не ескалира напрежението. Някои настойчиво искат да всяват страх", заяви пред журналисти Стела Костова, която е председател на ромската академия за образование и култура и общински съветник от ГЕРБ в Сливен. Тя бе подкрепена от общо 6 НПО-та, сред които Лекари без граници и Лекари на света. "Нека не допускаме езика на омразата", заяви Стела Костова.

В специално изявление лидерът на ДПС в Сливен Мустафа Мустафов призова: "Не си играйте с кибритената клечка. Етническият мир е изключително ценно наше достижение".

Кметът на Сливен Кольо Милев заяви, че общината не трябва да става център на разпри, разделение и политически разправии, етническият мир не е нарушен. "Аз искам да има ред", каза Кольо Милев.

"Стандарт" научи, че полицията е отделила униформени и цивилни ченгета, които да охраняват митинга, насрочен за 17,30 часа. Официално той се организира от гражданско сдружение, но за всички в Сливен е ясно, че зад него стоят амбициите на настоящ общински съветник, който не може да си намери партия, за да влезе отново в местния парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай