Новородено бе намерено от клошар в кофа за боклук

Новородено бе намерено от клошар в кофа за боклук | StandartNews.com

Момченцето било увито във вълнена жилетка и сложено като ненужен вързоп в раница

Казанлък. Новородено бебе бе намерено, изхвърлено в контейнер за смет в Казанлък. Момченцето е било открито около 10,30 сутринта във вторник на бул. "23 Пехотен Шипченски полк" от клошар-ром, който ровел в коша. Бебето е било завито във вълнена жилетка и поставено в раница, с разтворен цип. Клошарят разказал сащисан за находката си в близкия магазин и търговците се обадили на телефон 112. Първо дошли полиците, а малко след това пристигнали и екип на спешния център, който веднага е прибрал бебето. То е настанено временно в казанлъшката болница „Д-р Хр- Стамболски. От отдела на „Закрила на детето" казаха, че ако не бъде открита майката, то ще бъде настанено в социален дом.

Според лекарите момченцето е в добро състояние е и няма опасност за живота му. „Става дума за новородено ромско бебе, напълно доносено. Навярно е било оставено скоро и вероятно тези, които са го захвърлили са съобщили за него", предположи д-р Ивайло Михайлов. Според него такова малко дете, оставено на студа, бързо щяло да загуби телесната температура, а бебето било още топло, когато го намерил клошарят.

„Ако знаете какво хубаво бебенце е, с черна косичка... Не знам какъв човек трябва да си да го захвърлиш...Това човек не може да го направи ...", ожалваше сиротото бебе Стефка Вълева, която живее в съседния блок и успяла да го зърне като го прибирали от спешния център.

Полицията издирва майката на захвърленото бебе по улики и свидетелски показания. Според магистрати, ако тя бъде намерена, щяла да бъде подведена под съдебна отговорност за опит за убийствои. Детето нямало да й бъде върнато, а ще бъде настанено в социален дом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай