Ново свлачище блокира пътя до Асеновата крепост

Ново свлачище блокира пътя до Асеновата крепост | StandartNews.com

Ново свлачище блокира част от двукилометровата пътна отсечка между Асеновград и Асеновата крепост. Това съобщи председателят на Общинския съвет в града д-р Светлозар Шуманов, предаде "Дарик".

"Пътят е затрупан със скална маса и в момента специалисти оглеждат мястото", обясни д-р Шуманов.

По препоръка на експертите, кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов е наредил отсечката до Асеновата крепост и трите села Лясково, Яврово и Добралък да бъде затворена за всички моторни превозни средства. Обходният маршрут е през град Куклен - село Руен или през хижа "Здравец" - Бяла Черква.

През март свлачище затвори същия път, но мястото на скалните струпвания бе преди разклона за село Лясково. "Имахме и друго свлачище в началото на пътя, но отсечката там е част от републиканската пътна мрежа и за 1-2 години държавата успя да я укрепи. Все още имаме проблеми, причинени от свлачището по пътя за квартал Горни Воден", припомни д-р Светлозар Шуманов.

По думите му, в понеделник специалистите ще започнат разчистването на новото свлачище и ще се заемат с подготовката на проекти за укрепване на пътя. Реконструкцията ще струва около 2 милиона лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай