Ново отделение в момчилградската болница

Ново отделение в момчилградската болница | StandartNews.com

Кърджали. Отделение за долекуване и продължително лечение открива Многопрофилна болница „Д-р Сергей Ростовцев" в Момчилград. По този начин пациенти, чието състояние не е стабилно, но са с изчерпани клинични пътеки, ще имат възможност да продължат лечението си под денонощно лекарско наблюдение. Те ще ползват консултации от специалисти от всички отделения на болницата.

Грижи за подобряване на здравето им ще полага квалифициран екип от медицински персонал и болногледач. При необходимост на разположение са психолог и рехабилитатор.

Отделението се намира на втория етаж на здравното заведение и разполага с пет болнични легла. В него могат да постъпват пациенти, изписани от лечебни заведения от област Кърджали и страната срещу заплащане на минимална такса.

Средствата за изграждането на новата придобивка са осигурени от дарители, включили се в кампанията на община Момчилград за спасяването на болницата. Набирането на средства продължава.

МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев" вече има различен облик след подмяна на старата дограма и топлоизолация на сградата по проект за подобряване на енергийната ефективност, финансиран от Националния доверителен екофонд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай