Нови лица в листата на БСП в Разград

Нови лица в листата на БСП в Разград | StandartNews.com

Чувствително подмладена кандидат-депутатска листа, с нови лица в нея, предлага ръководството на БСП в Разград.

Водач на социалистите за предстоящия вот ще е досегашният областен управител на Разград Стоян Ненчев, който е едно от знаковите лица на левицата в региона.Утвърден вече от соццентралата,Ненчев е адвокат от кариерата, а в политиката участва активно още от първите месеци на демократичните промени. През лятото на 1990 година той бе избран за депутат от ВНС и стана един от създателите на Конституцията.

Бизнесменът от Исперих Димитър Стойков ще е вторият в червената листа. Третото място, определено за гражданската квота местните социалисти искат да е за психиатъра доктор Владимир Заимов, който в момента е член на директорския борд на болницата в Разград. Двама млади юристи – Доротея Георгиева и Добромир Добрев са вписани на четвърто и пето място, а след тях са подредени учителят Муса Дурльов и заместник кметът на община Цар Калоьн Найден Късов.Младши експертът от общинската администрация в областния град Таня Петрова е осма в подреждането.
Листата е утвърдена от областния съвет на БСП в Разград и ще бъде представена за окончателно одобрение на Националния съвет на столетницата, обясни лидерът на червените в града Венелин Узунов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай