Нови и безопасни площадки за отдих и спорт в Сандански

Нови и безопасни площадки за отдих и спорт в Сандански | StandartNews.com

Центърът за спорт и отдих на открито в парка на Сандански бе завършен. Той е разделен на три зони и е предназначен за деца от 1 до 12 години. Проектът, който спечели и реализира общината, е на стойност 75 000 лева. В площадките за игра са монтирани комбинирано съоръжение, въртележка, пясъчници и пейки. Детският кът има и специална люлка за деца с увреждания, а за любителите на спорта са поставени фитнес уреди - троен лост, успоредка, крос тренажор, степер.

Цялата зона за спорт и отдих е облагородена и озеленена, а самото й местоположение в близост до реката в парк „Свети Врач" прави кътчето уникално и изключително посещавано. Всички монтирани съоръжения са съобразени с изискванията за безопасност. Техните детайли са закръглени, лакирани с акрилни и безопасни лакове и защитени срещу действията на атмосферните влияния.

За производството на пързалките е използван многослоен стъклопласт, устойчив на UV лъчи с необходимата якост за експлоатация от деца в указаната възрастова граница. Пързалките са гладки, леснопочистващи и нямат остри ръбове и издатини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай