Нова площадка радва децата на Генерал Тошево

Нова площадка радва децата на Генерал Тошево | StandartNews.com

Чисто нова голяма детска площадка със съоръжения за игра радва децата на добруджанския град Генерал Тошево. Придобивката за най-младите жители на градчето е открита от зам.-кмета Георги Георгиев, главния архитект и малчугани. Тя е разположена в двора на Ученическо общежитие и отговаря на всички съвременни норми за сигурност и пълноценно прекарване на децата, заявяват от кметството.

Стойността на съоръжението надхвърля 23 000 лв. От пресслужбата на общината заявяват, че в бюджета за тази година община Генерал Тошево разполага със 100 000 лв., с които е предвидено да се изградят още 9 подобни съоръжения за игра – 4 в общинския център и 5 в средищните села.

Предвижда се детските площадки да включват широка гама от модули за игри на деца от 3 до 12 години – катерене, пързаляне, люлеене, лазене, така че те да развият по оптимален начин своята двигателна активност. Изискване към част от комбинираните съоръжения е да са достъпни и за деца с ограничени двигателни функции. С оглед създаване на максимална безопасност настилките също ще бъдат ударопоглъщащи и ще предпазват при падане и подхлъзване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай