13:30 ч.

20.09.16

1 мин.

0

0

0
Нов водопровод строят над Банско

Правителството учреди ограничено вещно право в полза на община Банско за изграждане на обект „Довеждащ водопровод от каптажи „Караманица – 2" и „Караманица – 3" до каптаж „Усипо". Решението е съгласно изменение на Подробен устройствен план – парцеларен план, одобрен от общинския съвет на 3 август тази година върху шест поземлени имота, които са изключителна държавна собственост.


"Благодарни сме на правителството за разбирането. За всеки град, а още повече за курорт като Банско е много важно да си реши водния проблем. Надявам се, че до края на тази година ще успеем да завършим първия етап за изграждането на довеждащия водопровод", заяви кметът на общината Георги Икономов. Договорът е на стойност 1 128 997 лева без ДДС. Средствата са осигурени целево съгласно споразумение между община Банско и МРРБ. С осъществяването на проекта ще се осигурят нови 25 литра в секунда вода, която е с много добро качество.


Разрастването на града през последните 10 години постави местната власт пред редица предизвикателства, сред които и необходимостта от осигуряването на допълнителни количества питейна вода. На моменти населението от 10 000 стига до 30 000 заедно с туристите. Вторият етап предвижда разделянето на водопровода, което ще осигури вода и за източната, и за западната част на града. Ще се направи реконструкция, за да може да се подава вода в този район, в който има проблем с водоподаването.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент