Нов парк за 3,6 млн. зарадва Враца (ВИДЕО)

Нов парк за 3,6  млн. зарадва Враца (ВИДЕО) | StandartNews.com

На нов парк се радват жителите на врачанския квартал "Дъбника". В него са изградени пешеходни алеи, открита е амфитеатрална сцена с оборудвани гримьорни, репетиционна зала, тоалетни и кафе сладкарница. В зелените площи са засадени над 3000 дървета, храсти и цветя. За малчуганите са изградени детски площадки и фитнес на открито. Има зона за разходка на домашни любимци и паркинг с 68 места.

Паркът на стойност 3 606 347 лева е изграден по проекта "Враца - привлекателно място за живеене". За празничната церемония по откриването се събраха няколко хиляди врачани и гости. Сред официалните лица бяха депутатите инж. Петя Аврамова и Красимир Богданов и областният управител Малина Николова.

"От този момент това прекрасно място е ваше. Нека да идваме тук с настроение, да го ползваме със здраве, да му се радваме, но и да го пазим", призова кметът на Враца инж. Николай Иванов. Той отправи специални благодарности на проектанта на парка архитект Веселин Рангелов, на инж. Георги Петров от "Синкоинженеринг", изпълнявал строителния надзор, на строителите от "Ситистрой 2000" и от "Строителна компания".

"Преди четири месеца на един хубав празник сърдит малчуган ми се скара, че тук вече не може да преминава по своята пътечка. Всички си спомняме какво място беше това. Сега вече има много пътечки и дано те са пътечки към добротата. И вече е време все по-често да казваме: "Аз обичам града си!" и "Аз обичам Враца!". Честито и благодаря, че сте тук!" - каза още инж. Николай Иванов.

В празничния концерт участваха балет "Вива", трио "Тенорите", младите танцьори от клуба по спортни танци "Харизма", дует "Червено и черно", квартет "Интро". Акцент на купона бяха пеещите фонтани, съпроводени и със светлинни ефекти. Накрая на тържеството всички станаха на крака и запяха "Моя страна, моя България".

Вижте новия парк от видеото на "Конкурент":

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай