Нов басейн разхлажда симитличани в жегите

Нов басейн разхлажда симитличани в жегите | StandartNews.com

Нов басейн е важна лятна придобивка за жителите и гостите на град Симитли. Водоемът ще разхлажда посетителите в горещините. Старт на плувния сезон на басейна, който се намира на стадиона в населеното място, официално ще бъде даден в понеделник, 27 юни. Откритото съоръжение ще работи за всички желаещи да се разхладят в топлото време всеки ден от 09:00 до 19:30 часа. Около басейна има открит бар, а мястото край спортния комплекс е превърнато в същински оазис.

Стадионът в Симитли придоби европейски облик след спечелен и изпълнен проект за подобряване на инфраструктурата за спорт и отдих в града на стойност 5 549 801 лева. Финансира се по Програмата за развитие на селските райони. Изгради се и многофункционалната спортна зала за баскетбол, волейбол и хандбал.

Рехабилитирани са съоръженията, подменени са осветлението и оградата, както и 3000 седалки на трибуните. Част от проекта бе и строителството на голям плувен басейн.

Симитли през лятото се посещава и от много жители на областния център Благоевград, тъй като разполага от години с друг плажен комплекс, който разполага с 2 басейна с минерална вода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай