Норвегия харчи 8 млн. евро за нашите затвори

Норвегия харчи 8 млн. евро за нашите затвори | StandartNews.com

Повече от 8 млн. евро е отделила Норвегия от 2012 г. досега за подобряване на българската система за изпълнение на наказанията. Това включва подобряване на състоянието на затворите и другите места за лишаване от свобода, както и на условията за работа на персонала. Сред първите резултати са обновяването на медицинския център и детската ясла в женския затвор в Сливен.

Друг резултат от това финансиране е въввеждане на мониторинг на правонарушителите чрез електронни гривни. Тези примерипосочи Линда Еврик, от посолството на кралство Норвегия, служител по въпросите на полицията и митниците. Тя в откриването на обновен учебен център за първоначална подготовка, преподготовка и повишаване квалификацията на личния състав на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" в Плевен. За ремонт и преоборудванен на сградата са похарчени 611 132 лв, също осигурени от Норвежкия финансов механизъм.

През новия център ще преминат всички служители на ГДИН от страната. Модернизирането в Плевен включва изграждане на спортно-тренировъчна зала за обучение по бойно-приложни техники и физическа подготовка на служителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай