Нито едно предложение за "Почетен гражданин на Сливен"

Нито едно предложение за "Почетен гражданин на Сливен" | StandartNews.com

Сливен. Истински скандал заради липсата на носители на званието "Почетен гражданин на община Сливен" се развихря под Сините Камъни. За първи път в историята на общината няма нито един предложен за званието.

Оказа се, че комисията по символика не е направила нито едно предложение за тържествената сесия, която ще се проведе на 24 октомври. По традиция на нея се връчват званията на всеки удостоен за почетен гражданин. Този път обаче комисията предлага на кмета да награди само с почетен знак - плакет покорителя на Еверест Атанас Скатов, поетесата Валентина Радинска, която е родена в Сливен, дългогодишният шеф на фолклорен ансамбъл "Сливен" Тодор Кръстев, бизнесмена Росен Афузов, журналиста Георги Ведроденски, общественика Николай Домусчиев и посмъртно д-р Димитър Топалов и бившия футболист Валери Вълков.

"Стандарт" научи, че според новата общинска наредба всеки носител на голямата награда за изкуство и култура "Добри Чинтулов" автоматически се предлага за "Почетен гражданин на Сливен". Тази година обаче носителят Валентина Радинска не е предложена за почетен гражданин. Не може политически игри и интереса на няколко съветници да лишават Сливен от дългогодишна традиция, категорични са общественици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай