Не стига бензина за полицията и пожарната в Плевенско

Не стига бензина за полицията и пожарната в Плевенско | StandartNews.com

Определеният лимит за бензин за колите на полицията и противопожарната служба в Плевен е недостатъчен. За да се движат по служба през лятото, униформените чакат общината да дари 3500 литра гориво. Местният парламент в четвъртък ще гласува предложение за това от кмета проф. Димитър Стойков. То е в отговор на искане на директора на Областната дирекция на МВР Венцислав Катинов и на комисар Емил Маринов, шеф на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Допълнителното гориво трябва за обход на селата през летния период с цел опазване на селскостопанската продукция . Особено внимание ще се обръща на имотите, в които няма постоянно живеещи или са останали самотноживеещи стари хора. Обходи се налагат из малките населени места, където преобладава ромско население, сочат от полицията.

Необходимо е да се съсредоточат допълнителни сили за охрана на селища с концентрация на голям брой лица от активния криминален контингент. Такива в Плевенско са селата Мечка, Коиловци и Бръшляница. Горивото е нужно за специализирани полицейски операции по линия на престъпленията против собствеността и за противодействие на битовата престъпност. От противопожарната служба твърдят, че с допълнителното гориво ще осигурят по-висока степен на пожарна безопасност и защита на населението. От няколко години насам стана традиция община Плевен да дарява гориво на полицията и огнеборците през летния период.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай