Най-силният мъж на Америка стана спортист №1 в Гоце Делчев

Най-силният мъж на Америка стана спортист №1 в Гоце Делчев | StandartNews.com

Гоце Делчев. Наградата „Спортист на годината" бе връчена на специална церемония в Гоце Делчев в четвъртъс. Отличието се дава на този, който е постигнал големи успехи през годината, донесъл е гордост и много радост на своите съграждани и допринася със своята дейност за развитието и популяризирането на спорта и на общината.

Единодушно ръководствата на спортните клубове решиха, че призът за 2014 г. се присъжда на най-заслужилия спортист на Гоце Делчев - Димитър Саватинов. През месец октомври той стана носител на титлата „Най-силен мъж на Америка за 2014-а година", като не само спечели състезанието, но постави и два американски рекорда.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов връчи плакета на сестрата на Саватинов – Мария, тъй като той не е в страната. Градоначалникът подчерта, че общината винаги е подкрепяла и ще продължи да подкрепя спорта.

„Димитър Саватинов е гордост за нашия град, щастливи сме от неговите успехи и му желаем още повече победи занапред", каза още кметът. Той подари на силния мъж и българския трибагреник със знака на Гоце Делчев, за да носи своя град винаги в сърцето си и да го прославя навсякъде по света. Мария Саватинова отправи благодарност от името на своя брат към община Гоце Делчев и лично към кмета Владимир Москов за голямото съдействие и финансова подкрепа при подготовката му за досегашните състезания.

Димитър Саватинов е роден на 5 май 1980 г. На 14 г. възраст започва да се занимава с борба и вече 20 години не спира да тренира. През 2002 г. започва работа като акробат в българска циркова трупа, с която обикаля по целия свят. През 2006 г. заминава за САЩ, където работи в най-големия цирк там до 2012 г . Сред спортните му постижения са : 2007 г. - 1-во място в категория до 140 кг. в състезание по силов трибой с рекорд на Америка на клек, който още не е подобрен, 2009 г. - 1-во място в състезание «НАЙ-СИЛНИТЕ МЪЖЕ» и Шампион на Ню Мексико, 2010 г., 2014 г. - 2-ро място в състезанието LA FIT EXPO, 2-ро място на състезанието в Индианаполис и най-големият успех до момента – 1-во място в състезанието «Най-силен мъж на Америка за 2014 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай