Националната кампания по саниране на панелките стартира в С. Загора

Националната кампания по саниране на панелките стартира в С. Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Първият етап на информационната кампания за саниране на панелните жилища ще стартира в петък в Града на липите. Националната програма ще бъде представена лично от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на среща с домоуправители, членове на сдружения на собственици и граждани в общинската зала „П.Р. Славейков". Това съобщи старозагорският депутат Пламен Йорданов пред старозагорските медии в понеделник.

Той припомни, че осигурения от правителството финансов ресурс за напълно безплатно за собствениците саниране на панелните жилища за тази година е 1 млрд. лв. Заявления за участие от сдруженията на собствениците обаче щели да се събират до достигане на разчети за приблизително 200 млн. лв.

„Първите подали заявления са и първи по право", посочи неписаното правило Йорданов. Той увери, че общинското ръководството, областната управа и старозагорските депутати щели да участват активно в информационна кампания, за да мотивират повече собственици да се включат в енергийното обновяване на своите домове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай