Напрежение в Неделино заради нов кмет

Напрежение в Неделино заради нов кмет | StandartNews.com

Напрежение в Неделино продължава втори ден подред, след като служители на Администрацията и привърженици на отстранения кмет Стоян Беширов не допускаха в сградата новоизбрания от местния Общински съвет управник.

Между двата лагера се стига до размяна на обиди, а с боя бяха се разминали почти на косъм. На място има полиция, която следи напрежението да не ескалира във физическа саморазправа.

Привържениците на отстранения окончателно от съда миналата седмица, след разследване на Нова ТВ, Стоян Беширов взеха ключа от кметския кабинет и от Администрацията. „Бате Бойко ще ти отключи", предупреди новия градоначаланик Румен Русанов един от „протестиращите".

„Значи, ясна е целта на тези хора – те искат да продължи да управлява техният човек Стоян Беширов", казва Русанов. „Повече не искам да влизам там – нека си работят и си управляват, нека да видят какво е без нормално управление. Понеже Общината е пред финансов колапс", коментира новоизбраният кмет пред Нова ТВ.

Към Беширов е повдигнато обвинение за злоупотреба с над 900 хил. лв. по европейски проекти, но местните това не ги интересува. „Какво е направил господин Беширов?! Докато не излезе решението на съда, той си е наш кмет. Няма те да ни избират кмет!", възмущават се поддръжниците на отстранения градоначалник.

Запитани от Нова дали същият Стоян Беширов ги е събрал, те в един глас отричат: „Не! Не! Да го виждате тука сред нас?!" „Владимир Путин ни събра, получихме и от Жиривновски обаждане!", подиграват се местните на въпроса за корумпирания им градоначалник, когото продължават да бранят. Предстои Областният съд в Смолян да се вземе съответно решение, като призове председателя на Общинския съвет и други засегнати за разбирателство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай