Наплив на нашенци за Бяло море през септември

Наплив на нашенци за Бяло море през септември | StandartNews.com

Благоевград. Нашенци се редят на опашка за късна лятна ваканция в Гърция. Тази година има много голям интерес на български туристи за почивка на Бяло море в южната ни съседка през септември. Това твърдят собственици на туристически агенции в Благоевград. Базите им ще бъдат пълни почти на 100% през целия следващ месец. Резервациите продължават да вървят с пълна сила. Основната причина за септемврийския отдих на Бяло море са по-ниските цени в сравнение с пиковия сезон през юли и август.

Стотици българи, най-вече от Пиринския край, Перник, Кюстендил и София, ще почиват в курортите Неа Врасна, Паралия Врасна, Ставрос и Аспровалта. Една смяна трае 5 нощувки. В Ставрос през август цената е варирала между 200 и 240 лева за двойна стая, а от 30 август до 4 септември тя е само 190 лева. За всяка следваща смяна цените наистина са „падащи" – 160, 140, 125, 115. Последните пет дни през септември пък струват само 95 лева. Още по-евтино е в Паралия Врасна и Аспровалта. В тези курортни селища двойната стая излиза в следващите 5 дни само 145 лева, за да тръгне надолу за следващите петдневки – 135, 120, 110, 100. Най-евтино и там е в края на септември – само 80 лева за пет нощувки в двойна стая.

За климатик се доплаща 5 евро на ден, дете до 12 години спи безплатно. „Напливът е голям тази година, тъй като прогнозите са за горещ септември, а в Гърция ще е прекрасно за плаж и събиране на тен. Морето там е кристално чисто. Няма бетон по плажната ивица. В тези курорти българските туристи отстъпват по брой само на сърбите", твърдят благоевградски туроператори. С всяка изминала година нашенците на лятна ваканция в страната на Омир стават все повече. Хиляди българи отдъхват сред спокойствието, тишината и зеленината на четирите гръцки летни курорта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай