НАП - Добрич засили проверките след 17 ч.

НАП - Добрич засили проверките след 17 ч. | StandartNews.com

През изминалото денонощие мобилни екипи от дирекция „Контрол" при ТД на НАП Варна извършиха проверки в Добрич. Масирани проверки са извършени в търговски обекти, разположени в централната част на града и в кварталите „Балик" и „Дружба". Целта на проверките е да се установи отчитат ли търговците извършените продажби след 17 часа и в късните вечерни часове. Обект на проверките са били заведения за обществено хранене, питейни заведения, магазини за хранителни стоки и др.

По време на проверките данъчните са установили, че търговци, които са проверявани през деня и са издавали касови бележки, в късните часове на денонощието не маркират на фискалните устройства извършените продажби.

При извършените проверки на три от търговските обекти в Добрич са съставени актове за установяване на административно нарушение – неиздаване на касов бон. Засиленото присъствие на данъчните инспектори и проверките в Добрич ще продължат да се извършват в късните вечерни часове, включително и в почивните дни.

Сигнали за укриване на обороти и неиздаване на касови бележки жителите на Добрич могат да подават чрез Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700 .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай