Намалява броят на малчуганите в яслите на област Добрич

Намалява броят на малчуганите в яслите на област Добрич | StandartNews.com

Добрич. С 0,4 на сто е намалял броят на децата, които посещават детска ясла в област Добрич, сочат данните на Териториалното статистическо бюро.

По последни данни, в детските заведения в областта се отглеждат и възпитават 563 деца, от които 277 момчета и 286 момичета. На територията на областта функционират 12 самостоятелни детски ясли и яслени групи към обединените детски заведения, с общо 621 места в тях. В сравнение с предходната година, броят на местата в детските ясли в областта намалява с 2.9%. Според статистиката, осигуреността с места в детските ясли за област Добрич е 13 на 100 деца до 3-годишна възраст, като за страната е 15 на 100 деца. Най-голям е делът на децата на 2-годишна възраст, които са 80% от всички, които посещават детски ясли в областта. Следват децата на 3 и повече години, които са 10.3%, а най-малко са децата на възраст до 1 година - 0.2%.

В детските заведения работят 207 души, като медицинските специалисти по здравни грижи са 76, по-голямата част от тях са медицински сестри и акушерки. Немедицинският персонал, който се грижи за обслужването на децата в детските ясли, е 131 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай