Наградиха талантливи деца от цял свят в Банско

Наградиха талантливи деца от цял свят в Банско | StandartNews.com

14-г. нашенка Биляна Лазарова с короната на „Мис Галакси"

С невероятен галаспектакъл „Магическа феерия" завърши шестото издание на Международния детски конкурс за красота и талант „Little Miss & Mister Galaxy 2015" в Банско. Събитието се проведе под патронажа на кмета на общината Георги Икономов.

"Радвам се, че с всяка изминала година броят на участниците се увеличава, защото с незабравимите си преживяния и емоции те ще създадат приятелства за цял живот. Пожелавам им да продължават да развиват своите таланти, чрез които да дават своя личен принос за популяризирането на изкуството и красотата във всичките им измерения", това каза в поздравителния си адрес до участниците градоначалникът.

Малчуганите омаяха зрителите с изпълненията си на сцената, входът за публиката бе свободен. След спектакъла се състоя и награждаването на победителите в тазгодишното издание. С короната и голямата награда за „Мис Гaлакси" се окичи 14-годишната Биляна Лазарова от България, а при момчетата на първо място бе избран 10-годишният Рейхард Ребане от Естония. И както всяка година, така и тази, на конкурса бе връчена и престижната награда „Лице на община Банско". Зам.-кметът Александър Мацурев обяви, че тазгодишната победителка е чаровната Биляна Лазарова и й връчи специална награда и грамота. С приз за най-атрактивен вечерен тоалет си тръгна 11-годишната Росица Павлова.

Най-малкият участник на детския форум бе 4-годишният Камен, който спечели отличие за най-чаровно дете. Наградата за държава - участник отиде в Южна Африка, която беше представена от седем талантливи деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай