Наградиха пожарникари за проявена доблест и мъжество

Наградиха пожарникари за проявена доблест и мъжество | StandartNews.com

Пожарникар №1 в Старозагорско, комисар Стоян Колев, и четирима огнеборци от региона -Иван Иванов и Живко Мартинов от Стара Загора и Димитър Стоянов и Георги Георгиев от Казанлък бяха наградени с едно от най-високите отличия на МВР - медал „За доблест и заслуги"- трета степен. Отличието им връчи лично шефът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението Николай Николов на специална церемония в залата на Регионална библиотека „З. Княжески" днес. „Този медал се дава за особени заслуги в МВР, малцина го имат. Радвам се, че тук има такива пожарникари, които го заслужиха", каза главен комисар Николов и изтъкна, че петимата огнеборците са проявили наистина изключително себеотрицание, рискувайки живота си, за да спасят други хора в Николаево.

За проявен висок професионализъм при гасене на пожари в местността „Карасиврия", над старозагорския кв. „Железник", в чирпанското село Спасово и завод „Бъдещност" в Чирпан награда от вътрешния министър Румяна Бъчварова получиха пожарникари от Стара Загора и Чирпан.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров пък награди eкипа на районната противопажарна служба за професионалните им действия при справяне с летните пожари в общината, спасили ценно имущество, жилища и стотици декари гори в общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай