Наематели спират ученици да тренират

Наематели спират ученици да тренират | StandartNews.com

Ученици от спортното училище в Пловдив не могат да тренират. Причината - залата е дадена под наем на клуб, който отказва да ги допусне. За това алармира депутатът от РБ д-р Димитър Шишков. Потърпевши са учениците, трениращи джудо, вдигане на тежести и бокс. Проблемите идват от факта, че училището, седмо по големина в Европа, е държавно, а залата се води общинска собственост.

"В края на миналата година искахме да променим Закона за младежта и спорта, който определя училищата в спорта като държавни и общински. Проблемът е, че цялата база, която се използва за извършване на учебно-тренировъчния процес, е общинска собственост. И се получи разминаване - децата не могат да ползват базата. Преди това, когато училището беше общинско, нямаше проблем. Нашата идея бе базата да мине на разпореждане към министъра на спорта", обясни пред "Стандарт" Шишков.

Кметът на Пловдив Иван Тотев е разпоредил залата да мине на общинско разпореждане, както и да бъде насрочен нов конкурс за стопанисването й, посочи Шишков. Заповедта обаче не била изпълнена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай