Над 40 студенти участваха в конкурс на депутат от ГЕРБ

Над 40 студенти участваха в конкурс на депутат от ГЕРБ | StandartNews.com

Благоевград. Над 40 студенти от висшите учебни заведения в Благоевград се включиха в конкурса за есе на тема „Насилието над жените – моето НЕ". Той бе обявен от депутата от ПП ГЕРБ и областен лидер на партията в Пиринския край Даниела Савеклиева. Инициативата е по повод 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените.

"Изключително съм доволна от големия интерес на младите хора към този обществено значим проблем. Тревожната статистика и мълчанието на институциите и на всеки от нас по тази тема ме провокира да поставя на дневен ред проблема с домашното насилие. Ще продължа да работя в тази посока и като народен представител. А обявеният конкурс за есе ще стане ежегоден, защото младите хора трябва да се ангажират с такива значими за обществото каузи. Най-важното е, че те могат да дадат и решенията им", сподели Даниела Савеклиева.

Есетата ще се оценяват от тричленно жури, чийто председател е доц. д-р Антони Стоилов - декан на Филологическия факултет към ЮЗУ "Неофит Рилски". Авторите на най-добрите три есета ще получат парични награди. Всички участници ще посетят Народното събрание. Eвродепутатът Мария Габриел ще награди класирания на първо място с визита в Европейския парламент в Брюксел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай