Над 20 семейства със законни жилища за Великден

Над 20 семейства със законни жилища за Великден | StandartNews.com

Благоевград. Община Благоевград зарадва над 20 семейства от благоевградския квартал „Освобождение" за Великден. В последния работен ден на тази седмица документи за узаконяване получиха три сгради, а четвърта вече има удостоверение за експлоатация. Книжата бяха връчени от служителите на отдел „Строителство" на председателите на жилищно-строителните кооперации.

След 20-годишно ходене по мъките екипът на кмета Атанас Камбитов реши успешно проблема на гражданите само за няколко месеца. Кампанията по узаконяване на изградените незаконно строежи продължава. Най-честите нарушения са при обекти, построени без одобрени инвестиционни проекти или без разрешение за строеж съгласно Закона за устройство на територията.

Община Благоевград уведомява гражданите, подали заявления за узаконяване на незаконните строежи, че крайният срок по приключване на процедурите е 26 ноември тази година. Трябва навреме да се задвижи процедурата, тъй като е необходимо технологично време за обработка на документацията и изготвяне на акт на узаконяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай