Над 20 000 излязоха във Варна

Над 20 000 излязоха във Варна | StandartNews.com

Варна. Над 20 000 души се събраха на протеста в морската столица. Варна не помни такъв протест от 1989 г. Множеството буквално запълни района около общината. Повечето от протестиращите носеха българските знамена, а около тях звучаха патриотични песни.

Сред хората там е и един от организаторите на бунта Иван Петров. Той беше намушкан след протеста на 13-ти февруари с нож в гърба, но въпреки това успя да дойде на днешния ден. За сметка на това лидерът на "Атака" Волен Сидеров не се появи.

"Няма да позволим на нито една политическа сила да яхне този граждански протест", заяви Петров. Хората в морската столица блокираха движението на Аспаруховия мост и се отправиха към офисите на елктроразпределителното дружество. Жандармеристите ги съпровождат. "Обърнете щиковете и тръгвайте с нас" призоваха полицаите протестиращите. Хората им раздадоха и гербери, а полицаите заявиха, че застават зад тях.

По-нататък част от протестиращите се отправиха към офиса на Енерго Про в града. Там те замеряха сградата с камъни, портокали и торбички с мляко. Ранени нямаше, но прозорците бяха изпочупени. Гардовете на охранителната фирма хванаха 15-годишен, който мяташе камъни, но множеството го принуди да го пуснат. В ситуацията полицаите се държаха изключително професионално. След това митингът тръгна към сградата на областната управа, където хората отново скандираха "Оставка", "Няма да платим, няма да търпим".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай