Над 200 творци участваха в празника на Струмяни

Над 200 творци участваха в празника на Струмяни | StandartNews.com

Над 200 творци от общината създадоха неповторимо очарование на празниците за рождения ден на община Струмяни и Великден. Празничният площад пред общината оживя от присъствието на много деца, млади и възрастни. В ранния следобед на празничния ден се подреди изложба от писани яйца и великденска украса на ОДЗ „Патиланци", СОУ „Паисий Хилендарски" и Народно читалище „Будител" в Струмяни.

Художничката и певица Христина Маркова показа своята експозиция „Под Пирина родена". Най-малките жители на общината сътвориха атрактивно детско шоу. Десетки деца се бориха с великиденските си яйца, но победителят беше един и получи специална награда. Програмата продължи с песните и танците на Пирин и Малешево, изпълнени от над 100 самодейци от ансамблите на Струмяни, Микрево, Илинденци, Никудин и Игралище. И се завъртя огромно хоро с песните на Кирил Костов, Христина Маркова и солистката на Ансамбъл „Филип Кутев" – София Илиева. Накрая певицата Джена пя за публиката. На фона на „Многая лета" празнична заря освети небето на празнуващите.

„Бъдещето на община Струмяни зависи от нейното благоустрояване. Когато създадем добра инфраструктура - пътища, комуникации, осветление, благоустрояване, тогава ще създадем база за инвестиции и създаване на нови работни места, тогава можем да работим за превръщането на общината и в туристическа дестинация. На този етап е необходима много работа и проекти, силен отбор от администрация, общински съвет, институции и хората на тази община, в което вярвам силно", каза в словото си кметът Емил Илиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай