Над 1 млн. лв. инвестира в селата Старозагорската община

Над 1 млн. лв. инвестира в селата Старозагорската община | StandartNews.com

Стара Загора. През тази година в общинския бюджет са планирани над 1 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата и условията за живот във всички 51 села на Старозагрската община. Това обяви старозагорският градоначалник Живко Тодоров при откриването на ремонтираната сграда на кметството в село Малко Кадиево в четвъртък. Ремонтът, който включва и обновяването и саниренето и на лекарския кабинет с манипулационната и двата клуба – младежки и пенсионерски, е за близо 42 000 лв от капиталовата програма на общината.

„Винаги ще отделяме средства и ще помагаме на селата, защото те имат жив дух, пазят традициите и културата., обърна се Живко Тодоров към присъстващите жители на селото, кметове на близки села и гости, които го посрещнаха с духова музика и пита хляб.

Кметският наместник Теньо Тенев припомни, че преди две години пък е било изцяло обновено местното читалище „Митьо Станев-1929" , което разполага с библиотека, читалня, просторна зала и сервизни помещения. Ремонтиран е и на пенсионерския клуб в съседната сграда, където днес бе открит и младежки клуб с предоставените от читалището средства
Малко Кадиево се намира на 9 км от Стара Загора и в него живеят в момената около 320 души, припомни с благодарност селският първенец Тенев.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай