Над 1500 мюсюлмани и християни на обща трапеза

Над 1500 мюсюлмани и християни на обща трапеза | StandartNews.com

Над 1 500 мюсюлмани и християни се събраха на обща трапеза в центъра на Кърджали.Благотворителната вечеря – ифтар по случай свещения месец Рамазан бе организирана от Областният съвет на ДПС . В ресторант „Русалка" в Градската градина бяха бившият районен мюфтия Фикри Сали, енорийският свещеник отец Петър Гарена, кметът на Кърджали Хасан Азис и зам.- председател на ДПС, народните представители Ердинч Хайрула, Мустафа Ахмед, Салиха Емин, Айхан Етем и Мехмед Атаман, областният лидер на партията Изет Шабан.

На ифтара присъстваха също кметовете Ардино, Черноочене, Момчилград, Кирково и Крумовград, председатели на местни парламенти, общински съветници, общественици, бизнесмени.

„В Кърджали от години и мюсюлмани и християни живеят в мир и разбирателство, почитат и уважават религията на другия. Ето това е формулата на мира, на добруването в днешния напрегнат и сложен свят. Радвам се много, че като кмет на общината, отново имам възможността заедно да споделим свещения месец Рамазан и да изживяваме единството и сплотеността си", заяви кметът на Кърджали Хасан Азис.

В приветствието си към присъстващите той подчерта, че на празничната вечер в центъра на Кърджали, за поредна година мюсюлмани и християни задават модела на толерантност не само в България, но и на Балканите и в Европа.

Хасан Азис предаде специалните поздрави на присъстващите от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и лидера на Движението Мустафа Карадайъ. „Месец Рамазан е символ на споделянето на човешки ценности, толерантността, щедростта, берекета, братството, обичта. Тук на една софра са мюсюлмани и християни, тук всички сме едно", каза депутатът Ердинч Хайрула.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай