Над 1500 кукери на фестивала в Благоевград

Над 1500 кукери на фестивала в Благоевград | StandartNews.com

Кукерският фестивал в Благоевград ще бъде на 4 януари 2015 г. В първата неделя на новата година над 1500 мъже, жени и деца ще дефилират в невероятно шоу за публиката.

За първи път събитието няма да е на площад „Георги Измирлиев" пред сградата на общината. Началото на шествието ще бъде на паркинга на железопътната гара в града. От него ще тръгнат в 11,00 часа 12-те групи, те ще преминат по булевард „Св. св. Кирил и Методий". Журито ще е съставено от специалисти и ще се намира пред денонощната аптека на булеварда. Всички подробности за провеждането на фестивала бяха уточнени на работна среща при кмета Атанас Камбитов. В нея участваха експерти от отдел „Култура" и 12-те ръководители на кукерските групи. Изтеглен бе и жребият кой кога ще дефилира.

Първи ще са кукерите от село Покровник, след тях е втората група на квартал „Грамада", „Плаж махала", Първи квартал, първата група на „Грамада", село Падеш, село Зелен дол, квартал „Струмско", село Изгрев, село Лешко, Трети квартал и накрая са кукерите от Втори квартал. Всички отличени групи и индивидуални сурвакари ще получат грамоти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай