MSC Opera акостира в Бургас с пасажери от 6 континента

MSC Opera акостира в Бургас с пасажери от 6 континента | StandartNews.com

Обновеният MSC Opera пристига в Бургас на 15-ти октомври. В осем часа сутринта корабът ще акостира на Морска гара Бургас. На борда му пътуват 2 120 чуждестранни туристи от 47 държави, представители на 6 континента - Европа, Азия, Африка, Австралия, Северна и Южна Америка. Пасажерите ще имат възможност да разгледат красивия град Бургас, историческите и природни забележителности в близост благодарение на пътуването, което тази есен предлага крузната компания. Маршрутът започва и завършва в Генуа/ Италия/ преминава през различни гръцки пристанища, Костанца /Румъния/, Бургас /България/, отново Гърция и Италия. Част от туристите, които пристигат в Бургас вече са заявили екскурзии до Несебър, Созопол и село Козичено /Еркеч/. Има и организирана екскурзия до остров „Св. Анастасия". Голяма част от пасажерите ще имат възможност самостоятелно да разгледат Бургас като за времето на престоя на кораба е осигурена непрекъсната безплатна транспортна връзка от Морска гара до центъра на Бургас.

MSC Opera принадлежи към флотилията на MSC Cruises, клас Lirica. През 2015 г. е обновен и удължен с допълнителна секция по програмата „Ренесанс". Нововъведенията предлагат повече лукс и удобства за пасажерите. Добавени са просторни нови кабини с балкони, които разкриват панорамна гледка. Повече са местата за развлечение, релакс и за забавления на децата. Променен е интериорът в каютите. След реконструкцията корабът е с дължина 275 метра и газене 6,8 метра. Максималната скорост, която може да развие е 21 възела. Пълният капацитет на MSC Opera е за 2679 пътници, за които се грижи екипаж от 728 души. Разполага с 13 палуби, 9 от които са предназначени за гостите и носят имената на известни опери - „Аида", „Отело", „Риголето", „Травиата", „Норма", „Турандот", „Тоска", „Бохеми". Разполага с палуба, предназначена за миниголф, слънчеви бани и водни атракции. 6 дневни и нощни заведения, 5 зони за фитнес и релакс, няколко ресторанта, търговски район наситен с различни магазини, Wi-Fi мрежа и сателитна телевизия са на разположение на пасажерите. На борда има 2 басейна, СПА център и театър, в който всяка вечер се организират спектакли, концерти и шоу програми.

Освен новата визия на пространството около пасажерския терминал в Бургас за гостите на MSC Opera е подготвена още една изненада - изложба на стари снимки. Те са подредени във фоайето на Морска гара. В колекцията са включени редки снимки на бургаското пристанище от миналия век, на фара, на кораби с интересна съдба, на един от първите водолази, на рибари и докери. Снимките са предоставени от личната колекция на Михаил Заимов на BurgasNews специално за тази изложба. Тя се осъществява със съдействието на "Пристанище Бургас" ЕАД и целта е туристите, които минават през Морска гара да се запознаят с историята на пристанището и с любопитни факти от миналото на Бургас, с развитието на търговията, корабоплаването и риболова. Изложбата е наречена "Пристанището - врата през вековете" и включва 11 табла с 15 снимки, някои от които не са публикувани до сега. Към тях има текст, който разказва историята на всеки един от сниманите обекти на български, руски и английски език.

Следващото посещение на MSC Opera в Бургас е на 27- ми октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай