11:25 ч.

31.03.16

2 мин.

470

0

0

МРРБ дава 3.5 млн. лв. на Варна за водопровод

от Виржиния Георгиева |

МРРБ дава 3.5 млн. лв. на Варна за водопровод

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и кметът на Варна Иван Портних подписаха проект за изграждане на магистрален водпровод ф500 за квартал „Аспарухово", съобщиха от пресцентъра на морската община. Водопроводът е на стойност 3.5 млн. лв., които са част от 25-те млн. лв. в бюджета на МРРБ, предвидени за целеви инвестиции във общинска ВиК инфраструктура. След подписването на проекта Портних е благодарил на министър Павлова за поредната подкрепа за Варна. „През януари приключихме работа по аварийния ремонт на основния водопровод за Аспарухово. В него бяха вложени 3 млн. лв., осигурени също от МРРБ, а при ремонта бе използвана специална тунелна технология за прокопаване на терен под жп линиите. Днес, с подписването на новия договор, е гарантирано изпълнението на ремонта на водопровода в квартала, което, от една страна, ще доведе до намаляване на ВиК авариите, а от друга ще осигури реализация на инвестиционната ни програма за Аспарухово и активно преобразяване на квартала. След ремонта на подземната инфраструктура, започваме с поетапната реконструкция на булевардите „Народни будители", „Първи май", както и с изграждане на още 2 ленти на ул. „Мара Тасева" , каза кметът Иван Портних.


На срещата в МРРБ кметът на Варна е припомнил, че се работи активно и за по-чисти морски води – изградено е дълбоководно заустване на отпадните води в Златни пясъци, а проектът за изграждане на нова ПСОВ в курорта е на фаза избор на изпълнител. Открити са тласкател Акациите и разширената и модернизирана Пречиствателна станция за отпадни води - Варна. От няколко години е модернизирана и пречиствателната станция в курорта „Свети Константин и Елена".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент