Морето с 15% по-евтино

Морето с 15% по-евтино | StandartNews.com

Очакваме труден сезон, ще бъдат засегнати приходите и печалбите на хотелиерите в негативен план. В бранша дори да отчитат някакъв ръст, ще е парадокс, защото годината може и да е нулева. Това каза търговският директор на Холдинг "Св. св. Константин и Елена" Илко Запрянов на откриването на лято 2015 в първия и най-стария курорт по морето.

Елитни хотели на първа линия са свили цените с 10-15 на сто. Още през зимата хотелиери са пуснали оферти с масово ниско намаление и като се прибави атаката на "ласт минит", базите може и да се напълнят, но на себестойност, смята Запрянов. Масово се увеличава и възрастта за почивка - гратис на децата, като в Гърция и Турция, където те нощуват безплатно до 14-15 години. У нас досега беше до 12 г. Сезонът в курорта започва със 150 французи, които почиват в един от хотелите. Има договори за туристи от Иран, Ливан, Израел, Полша, Кувейт, Белгия.

Цените в "Св. св. Константин и Елена" са като във Варна - 2 лева кафе, колкото и малка бира. За разлика от Златните в менютата на заведенията тук се предлага цаца - от 3,50 лв. в капанчетата, по 5 лева - в кръчмите. Чадър и шезлонг са по пет лева.

В Деня на светите равноапостоли Константин и Елена и на храмовия празник на едноименния манастир имаше света литургия с литийно шествие. Варненският митрополит Йоан освети в Светия олтар нов стенопис във византийски стил и канонично издържан. Той даде благословията си за традиционния празничен курбан на домакините, приготвен за 600 гости от 150 кила агнешко месо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай