Монтират видео стена на срама в Дупница

Монтират видео стена на срама в Дупница | StandartNews.com

Видео стена на срама в центъра на Дупница ще показва нарушителите на обществени ред с името и деянието им. Тази възможност се обсъжда във връзка с решението на местната власт на възлови места в града да се разположат 50 камери на възлови места в централната градска част. Целта е да се постигне сигурност, безопасност, опазване на общинската собственост и обществения ред и превенция срещу нарушенията.

Мерките са провокирани от зачестилите напоследък вандалски прояви, свързани с чупене и кражби на общинска собственост и нарушаване на обществения ред. Откраднати бяха ново посадени туи, счупена беше камера в подлез, посяга се и на градинки и детски площадки, направени по проекти.

Видеонаблюдението ще е само в общински територии и няма да се навлиза в личното пространство и в частни имоти, обясни кметът Методи Чимев. Ще бъдат поставени табели, предупреждаващи, че има камери.

Установените нарушители ще бъдат показвани на „стена на срама" или „стена на плача" в сайта на общината, където ще се посочват и имената им. Твърде възможно е нарушителите да бъдат прожектирани и на площада. Информацията ще бъде предоставяна на органите на реда за санкции и ще се съхранява 1 месец.

Намерението е камерите да станат поне 100 и да бъде постоянно в услуга и на полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай