Монтират уредите за Световната купа в ДКС

Монтират уредите за Световната купа в ДКС | StandartNews.com

Има над 150 доброволци да помагат в спортното събитие

Вече втори ден продължава монтирането на уредите за предстоящата Световна купа по спортна гимнастика и акробатика. Събитието ще се проведе от 7 до 9 май в Двореца на културата и спорта във Варна.

В монтажните работи в зала „Конгресна" се включиха и председателят на Организационния комитет Йордан Йовчев и председателят на федерацията по акробатика Владимир Колев. Те помагат в изграждането на гимнастическите съоръжения и поставянето на уредите, които продължават и в момента.

Днес Едуард Радев и Мариян Василев, които са гимнастици от местния клуб „Черноморски юнак", тестваха готовия квадрат за земна гимнастика, изпълнявайки серия от акробатични елементи.

Междувременно покрай тях работници от фирма „Хидрострой" приключиха с ремонтните дейности в основната зала, където ще се проведат състезанията. Над 1500 седалки вече са поставени.

Тренировъчните зали „Младост", които се намират на по-ниските нива в Двореца на културата и спорта, вече са напълно оборудвани и очакват първите състезатели.

Това ще бъдат акробатите от САЩ, които днес пристигнаха във Варна и утре ще проведат своите тренировки. В понеделник, 4 май, пристигат делегациите на Виетнам, Израел и Белгия.

На 6 май от 13:00 часа ще бъде и официалното откриване на Световната купа, а на 7-ми започват квалификациите в отделните дисциплини.

Над 150 ученици и студенти от Варна изявиха желание да бъдат доброволци по време на състезанието, като днес ще бъде определена окончателната бройка на хората, който ще помогнат за провеждането на мероприятието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай