Момичета от Белоградчик зарадваха баби за празниците

Момичетата при 85-годишната Венка Еличова от село Крачимир

Момичета от Белоградчик зарадваха баби за празниците | StandartNews.com

Шест 20-годишни момичета от Белоградчик зарадваха 50 възрастни и самотни хора от община Белоградчик за празниците, съобщиха от общината. Три от тях – Лили Иванова, Габриела Георгиева и Калина Иванова са сервитьорки в култовото заведение на скалния град „Мислен камък", Дора Милкова и Жени Живкова работят в общинската администрация, а Катя Манолова е продавачка в магазин. Всички са приятелки и на едно събиране решили да зарадват възрастни хора за празниците по примера на омбудсмана Мая Манолова, която инициира събиране на средства за баба и дядо. Двигател на инициативата в Белоградчик станала Лили Иванова, на чиито имен ден се родила идеята. Шестте момичета събрали от близки и познати, от колеги сумата от 400 лв. С нея купили козунаци, олио, захар, брашно и ги разпределили в 50 пакета. Чрез кметските наместници в малките села Дъбравка, Салаш, Рабиша, Ошане, Стакевци, Праужда, Граничак и Крачимир, които ги завели при самотниците, момичатата раздали пакетите. Седем предали на пенсионерския клуб в Белоградчик за техни нуждаещи се членове.

Възрастните жени в селата не просто ни благодаряха, те се просълзяваха от радост. За тях не бяха важни продуктите, а вниманието, което отдавна не са получавали, сподели Лили Иванова.

Замисляме още подобни прояви, защото видяхме колко се радват хората, а това е нашето удовлетворение, споделиха добрите момичета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай