Момиче лъже, че е изнасилено, за да оправдае закъснение

Момиче лъже, че е изнасилено, за да оправдае закъснение | StandartNews.com

Симитли. 12-годишно момиче от симитлийското село Крупник не се прибра вкъщи, излъга, че е изнасилено и вдигна на крак полицията.

Във вторник вечерта родителите на шестокласничката се притеснили, тъй като девойката не се върнала от учебни занятия в Симитли, а телефонът й бил изключен. Към 21 часа те се обадили на телефон 112 за помощ. Веднага над 20 служители на реда тръгнали да търсят ученичката. Те я намерили с мокри дрехи до река край селото, но жива и здрава. Тя обяснила, че била отвлечена и изнасилена от двама мъже. Откарана е с линейка до Спешно - приемно отделение на благоевградската болница. Прегледана е от съдебен медик, който установил, че не е изнасилена. По тялото й нямало и никакви следи от упражнено друго физическо насилие.

Момичето е настанено в детско отделение на здравното заведение, за да е под лекарско наблюдение. С него е разговарял психолог. По неофициална информация ученичката карала проблемен пубертет, за което родителите й веднага разказали на психолога и на полицаите. "За нас случаят е приключен, защото няма извършено никакво престъпление. Става въпрос за личен проблем", категорични са от ОД МВР – Благоевград.

Предполага се, че момичето е било някъде с приятели и след като се е усетило, че закъснява и вкъщи ще му се карат, е измислило историята с отвличането и изнасилването. "Детето е емоционално нестабилно и дори родителите признаха, че и друг път е съчинявала такива измислени версии", разкриха криминалисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай