Момчил Пантелеев е кандидатът на ВМРО за кмет на Сливен

Момчил Пантелеев е кандидатът на ВМРО за кмет на Сливен | StandartNews.com

Момчил Пантелеев е кандидатът на ВМРО за кмет на Сливен. Това съобщи заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки представи кандидата на партията за кмет на града Момчил Пантелеев.

Пантелеев е издигнат за кмет от коалиция „ВМРО - Св. Георги Победоносец" и ще бъде водач на листата с кандидати за общински съветници.

По думите на Джамбазки амбицията на коалицията е участие в балотажа в кметската надпревара и минимум пет общински съветника. Имената на участниците в листата ще бъдат обявени в началото на месец септември. Нямаме намерение да правим тясно партийна листа, а напротив – желанието ни е да привлечем за кандидати повече наши съмишленици, каза заместник-председателят на ВМРО.

Момчил Пантелеев е юрист, в момента е общински съветник, председател е на гражданското сдружение „Св. Георги Победоносец".

Акцентите в неговата програма за управление на община Сливен са озеленяването, чистотата, обществения ред, охраната на общинските имоти, развитието на туризма.

По думите на Джамбазки кандидатурата на Момчил Пантелеев не е нито лява, нито дясна, а е патриотична. Ние предлагаме кандидат, който ще се отнася отговорно към гражданите на община Сливен, заяви евродепутатът.
Градът е обрасъл в треви, договорите за концесия трябва да се преразгледат, каза от своя страна кандидатът. Същото е положението и със събирането на боклука и сметопочистването. Смятам, че тези дейности трябва да бъдат върнати в общинската администрация. Сливенци помнят, че доскоро имаше такова общинско дружество, което си вършеше добре работата, заяви Пантелеев.

Според Момчил Пантелеев гражданите на Сливен нямат чувството на защита и закрила. Проблемите, които още посочи кандидатът за кмет, са шумът от циганския квартал „Надежда", проблемите с паркирането, незаконни гонки с автомобили, липсата на организация по движение по пътищата.

Незаконните постройки също са проблем от години. Имаме идея за създаването на специално звено, което да се занимава с тази дейност. Трябва да има върховенство на закона за всички, каза още Пантелеев при представянето си.
Коалицията „ВМРО - Св. Георги Победоносец" ще издигне кандидати за кметове и на други общини и населени места в областта. От коалицията очакват подкрепа и от други партии и неправителствени организации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай