Модернизират пет училища и шест детски градини в „Надежда“

Модернизират пет училища и шест детски градини в „Надежда“ | StandartNews.com

София. Пет училища и шест детски градини ще бъдат модернизирани през 2015 г. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която инспектира строежа на нова детска градина в район "Надежда". Тя уточни, че в следващите няколко години Столична община ще преодолее недостига в забавачките.

Общо 16 детски градини ще бъдат построени през 2015 година, а през миналата са построени 19 нови сгради, каза тя и изтъкна, че недостигът вече е преодолян в „Панчарево", „Кремиковци" и „Нови Искър".

Имаме чувствително преодоляване на проблемите с местата в детските градини в райони като „Искър", „Изгрев", „Сердика", „Илинден", както и тук, в „Надежда", след построяването на тези нови градини", каза още кметът на София, цитирана от „Фокус".

Новата детска градина в кв. „Надежда" ще се състои от 2 надземни етажа и сутерен, плувен басейн, физкултурен салон, детски площадки и вертикална планировка. Общата площ на терена е 6 172 кв. м.

„Навсякъде, където е възможно кандидатстваме за европейски средства. Средствата за строителство на тези 16 детски градини са от общинския бюджет, от приходите на общината. За модернизацията се стараем да се възползваме максимално от европейски средства", добави Фандъкова.

На събитието присъстваха Ирина Савина, заместник-кмет с ресор "Инвестиции и строителство" на Столична община, кметът на район "Надежда" Димитър Димов и общински съветници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай