Млади кръстоносци се обучават, за да помагат на бежанци

Млади кръстоносци се обучават, за да помагат на бежанци | StandartNews.com

Кърджали. 60 млади червенокръстци са преминали курс,за да работят за обучението и интеграцията на децата бежанци в лагерите за настаняване във Военна рампа и Враждебна в столицата. Предстои подобно обучение да преминат още толкова членове на БМЧК, това съобщи в Кърджали председателят на организацията Кристиян Пешняшки. Той уточни , че за работа с доброволците ще бъдат подготвени и десет обучители. Темата бе дискутирана на започващия ХІІ Национален събор на Българския младежки Червен кръст в Кърджали.

70 делегати от 28 области ще отчетат дейността през миналата година и ще приемат план за работа за 2014 задачи. Във форума се очаква да се включат генералният директор на БЧК – доц. д-р Красимир Гигов, зам.-генералният директор д-р Славита Джамбазова и председателите на БМЧК от изминали периоди.

Организацията на БМЧК в Кърджали е една от водещите в страната. В момента младите червенокръстци в региона са 113, но доброволците 3-4 пъти повече, те са обединени в 7 клуба. Идеята е в следващите години дейността да се разшири в малките населени места, съобщи д-р Тодор Черкезов, председател на областното ръководство на БЧК. Той отчете добрата работа и на сформирания младежкият авариен екип.

Домакините на ХІІ Национален събор на Българския младежки Червен кръст в Кърджали са подготвили амбициозна програма на участниците. На 22 март представителите на всички 28 областни организации на БМЧК ще се включат в играта „Опознай Кърджали за 1 час", вечерта ще бъдат наградени най – добрите членове и доброволци през 2013 г., а в неделя за гостите е организирано посещение на Тракийското светилище край Татул.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай