Млади гидове от Кърджали черпят опит в Малта

Млади гидове от Кърджали черпят опит в Малта | StandartNews.com

В продължение на две седмици гимназисти от Кърджали имаха възможност да станат част от добре развития туризъм на Малта и се обучават в едно от най- желаните места по различни професии на туристическия бранш- ITIS Малта.

Институтът се намира в най- големия от Малтийските острови, които са стратегически разположени в средата на Средиземно море. Островът притежава отлични природни забележителности и богато наследство от културни и исторически паметници. ITISМалта е филиал и акредитиран член на Международния институт по туризъм в Швейцария и е свързан с IMI University Centre- Швейцария, който е известен с опита си в сферата на туризма.

Това е идеалното място за обучение и за практика в реални условия. Мисията му е да подготвя конкурентноспособни кадри в туризма за Европейския и Световен пазар. През дните на мобилната практика, всички ученици бяха разпределени в хотели на рецепции, като имаха възможност да упражняват английския и испанския- езиците, които изучават в чуждоезиковия профил в СОУ"П.Р.Славейков".

Освен работата им в сферата на хотелиерството, българските младежи имати уроци по английски език. Част от програмата включва и обиколка из културните и исторически места- старата столица Мдина, Ла Валета, остров Гозо, Рабат, Виктория. Практиката на бъдещите гидове е по проект за ученическа мобилност на европейската програма „Еразъм +".

На края на своето обучение всички кърджалийски ученици
получиха сертификати на специална вечеря в хотел Хилтън, организирана от домакините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай