Млади гербери помагат на пострадалите от наводненията

Млади гербери помагат на пострадалите от наводненията | StandartNews.com

Стара Загора. Младите гербери от областния град и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова се включиха в инициативата на БЧК за подпомагане на бедстващите хора от най-пострадалото от наводненията старозагорско село Нова Махала. Както е известно, в началото на декември селището от община Николаево бе буквално потопено от придошлите води на река Тунджа след залпово изпускане на препълнения язовир „Копринка".

Младежите от ГЕРБ събраха лични средства и закупиха перилни и почистващи препарати, които бяха предадени в пункт на БЧК в града, съобщиха инициаторите. Евродепутът Ева Паунова, която е част от младото поколение в ГЕРБ и има информационен офис в Стара Загора, пък се включи в инициативата с осигуряването на консерви с храна.

„Свързахме се с представителите на БЧК, за да разберем с какво може да помогнем на пострадалите в Нова махала и се организирахме. Всеки даде, колкото му е възможно. В такива моменти трябва да сме единни и да си помагаме", аргументират благородния жест младите старозагорци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай